Vingård & vinmarker

VINGÅRDEN ”LA PETITE CHAUME”

I 1999 erhvervede vi et spændende landsted i Bourgognes “smørhul”. Gårdens navn er ”La Petite Chaume”og herfra driver vi vinforretning i Frankrig med vinkælder, bolig, kontor, repræsentations lokaler & vinsmagninger, som danner ramme omkring vore yderligere aktiviteter: vinrejser, B&B samt leje af sommer lejligheder.

 Vingården er centralt beliggende i Côte Chalonnaise (20 km fra byen Châlon-sur -Saône og 35 km fra Beaune) samt 19 km fra vore vinificerings og kommercialiserings lokaler i Santenay hos John Capuano-Ferreri.

Vi startede med at tilplante en mindre vinmark på grunden, ”Clos de la Petite Chaume”, med 160 vinstokke, som er tilplantet med de 4 druesorter fra Bourgogne: de hvide Chardonnay & Aligoté – samt de røde Pinot Noir & Gamay. Her høster vi medio oktober og fremstiller RATAFIA – som er en sød aperitif lavet af nypressede druer.

VINMARKERNE I SANTENAY & POMMARD

Under et ophold i La Petite Chaume kan vore gæster også være med til at tilse vore vinmarker, både i Santenay og i Pommard, hvor man kan følge med arbejdet på markerne, samt i udviklingen og produktionen af vore vine.

Vi har 2 vinmarker i kompagniskab med vinmageren John Capuano-Ferreri & en anden dansk investor Kenneth Soldal, og hører under vort franske landbrugsselskab SCI Domaine Maag.

Det drejer sig om en vinmark beliggende i Santenay – tæt ved den berømte mølle lige uden for Santenay by. Det er en parcel på knap 800 m2 kaldt La Comme 1. Cru.  Her producerer vi elegante og frugtagtige vine. Vores parcel La Comme ligger ved foden af møllen i Santenay.

Den tredje vinmark ligger i Pommard – som er en parcel af marken La Chanière, på 1.400 m2, beliggende højt oppe af de sydvendte skråninger på de bedste jorder i området: den har således terroir og climat. Den giver kraftige og fyldige Pinot Noir druer.

De 2 sidstenvænte vine, vinificeres & kommercialiseres af vor vinmager John Capuano-Ferreri og bliver hovedsagelig solgt på de franske marked og i andre europæiske lande…vores store ønske er naturligvis at markedsføre dem herhjemme.